Родната волейболна звезда Матей Казийски и бившият му треньор в Тренто Радостин Стойчев ще бъдат специални гости в „Новините на Nova Sport“ тази вечер. Емисията започва в 21 часа, а двамата ще говорят ексклузивно за медията след днешната си пресконференция по повод старта на съвместната им школа.

Инициативата им трябва да стартира от следващия месец, като срокът на проекта е 3 години. Финансирането вече е набавено, а от децата, които ще се запишат, ще се събира само символична такса.

В първата си година школата ще се концентрира върху децата на възраст 12-13 години, като амбициятае да започне с 80 момичета и момчета, разпределени в 4 или 5 групи. Всичко се развива с помощта на сдружение „Приятели на волейбола“ и ЧСОУ „Българско школо“, в което ще се провеждат по-голямата част от заниманията.

Отделно от това Казийски използва случая, за да обясни, че няма нищо вярно в слуховете за завръщането му мъжкия национален отбор. В момента посрещачът е концентриран върху това да проведе подготовка с новия си клубен тим – японския Джей Тект Стингс.

Не пропускайте „Новините на Nova Sport“ тази вечер от 21 часа!

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!