На свое заседание УС на БФВ изслуша отчетите на националните ни треньори Пламен Константинов и Владимир Кузюткин за представянето на селекциите ни на Световните първенства.

След тяхното представяне е  имало изказвания по темата от страна на членовете на УС, а в крайна сметка босовете на централата са решили да предложат продължаване на контракта на Константинов и разговори с ръководството на неговия руски  клуб Губерния Нижний Новгород. Относно Кузюткин, неговият договор бе до Световното първенство и за сега БФВ няма да предлага на руснака продължаване, а ще търси нов български селекционер.

Имало е изказани мнения, че вината за слабите класирания на селекциите ни не е изцяло у Константинов и Кузюткин, а в техните предшественици, които са провели неправилна подготовка. Димо Тонев също е направил анализ на женското направление в родния волейбол.

София и Варна остават първи вариант за домакин на мачовете от Евро 2015. Ботевград и Пловдив продължават да бъдат резервни варианти.

От централата споделили, че представянето на националните ни отбори е  довело до отдръпване на спонсорите, че има финансови проблеми в БФВ,  но сега се търси решение на ситуацията и намиране на нови партньори.

УС на БФВ е взела решения около детско-юношеския волейбол, приела и  освободила членове, както е обсъдила какво предстои догодина.

Ето треньорите на националните отбори за кадети, кадетки и девойки:
Национален отбор кадети - Драган Иванов.
Национален отбор кадетки - Радослав Бакърджиев.
Национален отбор девойки - Петър Дочев.