Българският национал Валери Домовчийски за пореден път се превърна в герой за своя отбор Херта Берлин. Този път обаче голаджията се изяви в новосформирания турнир Лига Европа.

Херта загуби с 1:2 гостуването си на датския Брьондби, но именно голът на чужд терен, дело на Домо, запази всички шансове на отбора да продължи в груповата фаза на турнира.

В пореден мач старши треньорът на Херта Люсиен Фавр заложи в предни позиции на Артур Вихнярек и Рафаел и остави на резервната скамейка бившия футболист на Левски.

Този път обаче Домо имаше шанс да поиграе повече от час, тъй като влезе още в 31-та минута на мястото на получилия болки в гърба Артур Вихнярек.

Първата част приключи без голове, въпреки че домакините от Брьондби бяха по-активният отбор и на няколко пъти можеха да открият резултата.

Още в 52-та минута Бишоф се възползва от грешка на Дробни и вкара за 1:1. Това обаче не стресна Домо, който само 60 секунди по-късно се възползва от центриране на Патрик Еберт и с глава изравни резултата.

В 65-та минута голаджията имаше нов шанс за гол, но след страхотен пас на Качар стреля в тялото на Андерсен.

Домакините все пак стигнаха до победата, но не и без помощта на Херта. Новото попълнение на берлинчани Пейчинович си отбеляза нелеп автогол, след като в опит да изчисти центриране на Томас Расмусен, прехвърли вратаря Дробни и реализира в собствената си врата за 1:2.

До края на мача немците опитаха да стигнат до ново равенство, но Брьондби успя да запази крехката си преднина. В 87-та минута Домо получи и жълт картон.

Въпреки загубата обаче, Херта остава с големи шансове за реванша след скъпоценния гол на чужд терен, дело на българския национал Домовчийски.