Велизар Димитров вкара изключително ценен гол за своя Металург Донецк в първата плейофна среща от Лига Европа срещу Аустрия Виена. Бившият футболист на ЦСКА отбеляза за крайното 2:2 във втората минута на даденото от съдията продължение, а преди това записа и асистенция.

Попадението на Димитров се оказва много ценно, тъй като в първия двубой украинският тим, който е воден от българина Николай Костов, бе домакин.

В заключителните минути на мача, в момента, в който феновете на Металург започнаха да се отчайват, Велизар Димитров реализира, след като получи добър пас от съотборника си Кингсли. Натискът на домакините в заключителната част бе резонен, след като в 71-та минута Аустрия остана с човек по-малко. Диабанг получи втори жълт, а след това и червен картон заради удар с топката след съдийски сигнал.

Срещата не започна много добре за тима на Костов. В 8-та минута, както го наричат „злият гений на украинския футбол” Миленко Ачимович вкара гол за австрийците от 25 метра.

Домакините стигнаха до 1:1 в 17-та минута с гол на Кингсли, но не без помощта и чудесното подаване на Велизар Димитров. В 48-та Диабанг изведе гостите напред за 2:1, но в крайна сметка, тежката дума каза българският футболист, разписал се за крайното 2:2.