ПСВ Айндховен победи с 1:0 като гост Бней Йехуда в първи мач от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. На „Блуумфийлд стейдиъм” холандците бяха без българския си защитник Станислав Манолев, но въпреки това взеха добра преднина за реванша у дома. Родният национал бе наказан за днешната среща, но ще е на линия за втория двубой след седмица в Айндховен.

Футболистите на ПСВ взаимодействаха много добре в жегата на Тел Авив, но им липсваше малко свежест, след тежкото дерби срещу Аякс в неделя. Въпреки това „филипсите” си осигуриха аванс още в началото на мача, за да доиграят по-спокойно срещата.

В 23-та минута най-добре представящият се състезател в отбора на Фред Рутен от началото на сезона – Балаш Джуджак – записа поредна асистенция до името си. Унгарецът изработи положението за гола, като навлезе отляво и намери пласираният на метри пред вратата Ибрахим Афелай. Полузащитникът нямаше проблеми от тази ситуация да закове кълбото в мрежата за 1:0 в полза на ПСВ.

Моше Битон получи най-чистите възможности пред холандската врата, но този път Андреас Исаксон не трепна нито за момент и спаси всичко.

През следващия уикенд ПСВ посреща у дома НАК Бреда в Ередивизие, а на 27 август е и реваншът с Бней Йехуда на „Филипс стейдиъм”.