Тази сутрин, в 4 часа българско време, собственикът на Левски Тодор Батков разясни ситуацията около проблемите, които имаше отборът на излитане от летището в Азербайджан след двубоя на „сините” срещу ФК Баку.

Адвокатът бе във видимо по-добро настроение от преди няколко часа, след като най-накрая тимът успя да кацне на родна земя.

„Оказа се,ч е на летището в Баку има странни порядки дори в начина по който обработват чартърните полети. Оказа се, че не признават гаранция на застраховател, че ще бъде платена сумата за обслужването на самолета и казаха да платим веднага и по възможност в брой”, коментира Батков.

„Второ, съзнателно проточиха обработването, за да не можем да излетим до 24:00 часа, за да сложат допълнителна глоба в размер на 9000 евро. Така че трябваше да платим двадесет и няколко хиляди евро. 23000. Събудихме доста хора в България, доста банки. Направихме каквото можахме”, допълни адвокатът.

„Странно консулът ни в Азербайджан не дойде на летището. Явно емоцията от мача му бе достатъчна. Не знам, явно идват често по-важни делегации от Левски.”

„Не виждам, кой можем да държим отговорен за тази ситуация. Ако подадем жалба в УЕФА могат да накажат Азербайджанската футболна федерация, но какво са виновни хората от Баку. Те бяха пределно любезни и гостоприемни. Явно такива са порядките в тази държава. Определено бяхме съзнателно забавяни, за да вземат 9000 евро. В крайна сметка с общи усилия събудихме генералния директор на „България Ер”, той вдигна банката, аз пък събудих една друга банка. Все пак никой не носи толкова пари в себе си. Блокираха карти, звъняхме по картови центрове по нощите, оторизации.. Добре, че на мен гласът ми е познат, та не ме питаха за егн-то. Това разбира се няма да повлияе на отношенията ни с Баку”, каза още Тодор Батков.

Може да чуете интервюто на Тодор Батков в прикачения аудио файл.