Старши треньорът на Милан Карло Анчелоти е дал своето обещание на собственика на Челси Роман Абрамович да поеме лондонския клуб през лятото. Временният мениджър на „сините” Гуус Хидинк отказа категорично да заеме поста за постоянно, и Абрамович вече търси варианти за негов заместник.

Според „Сън”, съобщил първи новината, Анчелоти е бил първи избор на руския милиардер за заместник на Луиш Фелипе Сколари, но италианецът не е искал на напуска Милан по средата на сезона. Източници от Италия обаче са заявили уверено пред английския таблоид, че вече има споразумение между Челси и Анчелоти.

Договорът ще бъде подписан през юни, като ще е за срок от три години. По предварителни информации, Анчелоти ще прибира по 5.8 милиона паунда на сезон.

Реал Мадрид също искаше италианския специалист за свои наставник, но личната намеса на Абрамович е наклонила везните в полза на Челси.

Единствената неизвестна остава дали Милан ще иска компенсация за оставащата една година от договора на Анчелоти. Според самия Карло Анчелоти, той има думата на собственика на „росонерите” Силвио Берлускони, че ще бъде свободен да напусне без пари през лятото.