Красимир Балъков заяви след победата на Щутгарт с 2:1 над Черно море в мача от първия кръг в турнира за Купата на УЕФА, че българският тим може да се прибере във Варна с гордо вдигната глава, тъй като е изиграл много силен мач срещу немския тим.

„За жалост през второто полувреме Черно море допусна едни човешки грешки, които бяха наказани от един качествен отбор, който днес игра доста слабо.”

„За мен влизането на Какао раздвижи отбора на Щутгарт, внесе свежест, изравнителният гол също отвори вратата на немския тим.”

„Черно море игра много силно през първото полувреме. Разбира се, че българите могат да съжаляват за развитието на мача. Срещата беше предавана по немската телевизия, те могат да се приберат с гордо вдигната глава към Варна.”

„Футболът е игра на голове, смятам, че немците си свършиха работата, макар и не с блестящ футбол, което не е само сега, от началото на първенството е така, но това се дължи на многото нови играчи.”

„Това не бе мач за първенство, а двубой за УЕФА, в който има две срещи, немците показаха респект към отбора на Черно море, който доминира през първата част.”

„Нормално е да отпаднат българите през втората част, тъй като през първото полувреме хвърлиха много сили.”

„Няма вероятност да поема отбор от България, но във футбола нищо не се знае”, завърши Красимир Балъков.