Черно море загуби с 1:2 от Щутгарт в първия мач от първия кръг за Купата на УЕФА, игран пред около 3000 зрители на Националния стадион Васил Левски в София.

В началото на двубоя гостите имаха леко игрово предимство, но варненците бързо влязоха в ритъм и успяха да изравнят владеенето на топката. Пропуски за Черно море направиха Фернандес и Илиев, а на три пъти мерцедесите изпуснаха добри положения чрез Кедира.

Танко Дяков даде преднина на моряците в 42-ата минута, когато след центриране на Йордан Юруков отляво бе оставен непокрит във вратарското поле на Йенс Леман и с глава разпечата вратата на швабите.

В добавеното време на първата част прекрасно центриране на Периш отляво намери сам на дузпата Милен Петков, но той стреля слабо в ръцете на Леман, пропускайки невероятен шанс да удвои резултата.

Треньорът на Щутгарт Армин Вее реагира мигновено на негативния резултат и направи две смени още на почивката между двете полувремена.

В началото на втората част отборите си размениха по едно опасно положение преди Марио Гомес да изравни в 66-ата минута след карамбол и неразбирателство в защитата на Черно море.

Четвърт час преди края Мартин Ланиг стреля, Хмарук изпусна топката и тя попадна в Гомес, който вкара в опразнената врата, но попадението бе отменено от испанския съдия Хулиян Родригес Сантяго заради засада.

В 81-ата минута Ланиг нахлу в наказателното поле на Черно море и от аутлинията върна към непокрития Гомес, който отблизо отбеляза второто си попадение в двубоя, правейки реванша в Щутгарт на 2 октомври почти протоколен.

Сред титулярите на гостите, които са шампиони на Германия за 2007 година, личаха имената на трима немски национали, финалисти от Евро 2008 – вратарят Йенс Леман, полузащитникът Томас Хицълшпергер и вкаралият двата гола в София нападател Марио Гомес.