Отборът на Пари Сен Жермен и на теория е шампион на Франция. Триумфът за парижани дойде след равенството на Монако и Гинган 1:1 в мача от 36-я кръг на Лига 1. Разбира се, и този спектакъл на „Луи II“ не мина без дейното участие на Димитър Бербатов. Българският нападател реализира гол в 77-та минута, но това не бе достатъчно за успеха на домакините, тъй като гостите успяха да изравнят пет минути преди края на редовното време.

ПСЖ спечели предсрочно трофея и е недостижим с 83 точки. Това е четвърта шампионска титла на Пари Сен Жермен и втора, след като парижкият футболен клуб през 2011 година бе закупен от Катар Спортс Инвестмънтс. След като закупиха ПСЖ собствениците от Катар похарчиха повече от 380 милиона евро за трансфери на футболисти.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

Българският нападател започна като титуляр мача срещу Гинган, но бе заменен в в 83-та минута. Пред Димитър Бербатов се отвориха няколко чудесни възможности за попадение, преди да се разпише в 77-та минута.

Малко преди почивката, бившият футболист на Манчестър Юнайтед стреля с глава, но топката мина непосредствено над напречната греда. В 72-та българинът отново не успя да се разпише, но за сметка на това в 77-та се оказа на точното място. След центриране отляво, Димитър Бербатов засече топката с глава и отблизо реализира за 1:0.

Малко след като нападателят бе заменен, Гинган успя да изравни чрез Фатих Атик. Само 120 секунди по-късно гостите останаха и с човек по-малко, след като Мустафа Диало получи червен картон.

В крайна сметка, два кръга преди края Монако е на второ място, където и ще завърши първенството, тъй като не може да бъде достигнат от третия - Лил. Гинган е на 16-а позиция с 39 точки.