ЦСКА Москва излезе на второ място в класирането в руското първенство, след победа с 3:1 при гостуването си на Амкар в Перм.

Българският халф на Амкар Георги Пеев отбеляза 12-я си гол за сезона, но това не успя да спаси тима му, срещу Георги Миланов и съотборниците му.

Пеев записа 72 минути като титуляр, а Захари Сираков игра цял мач за Амкар, докато Миланов се появи за ЦСКА през второто полувреме, в 70-та минута.

С успеха си, ЦСКА се изравни по точки с Локомотив Москва, но временно заема второто място. Локомотив има и сблъсък с лидера Зенит в този 28-ми кръг, което може да остави "армейците" на втора позиция.

ЦСКА излезе напред в резултата в 39-та минута, с попадение на Алан Дзагоев, но само шест минути по-късно Пеев изравни. В последната минута от полувремето, Кануников намери българина на границата на наказателното поле, и той без да мисли прати топката във вратата на Игор Акинфеев.

Зоран Тошич нанесе решаващ удар в 55-та минута, за да направи 2:1 в полза на московчани. След това ЦСКА отново отстъпи инициативата на Амкар, и домакините пропуснаха да изравнят.

Сейду Думбия в 82-та минута вкара трети гол за ЦСКА, за да донесе спокойствие в редиците на гостите за последните моменти от мача. Думбия е и едноличен лидер при голмайсторите, вече със 17 гола.