Жозе Моуриньо е готов да се откаже от битката за титлата в Англия и да пусне резервите си в неделния мач срещу Ливърпул в името на добро представяне на Челси в реванша срещу Атлетико Мадрид след 7 дни.

Мачът с Ливърпул се явява директна битка за трофея в Премиършип, но Специалния призна след равенството 0:0 с Атлетико, че предпочита да играе с резервните си играчи, за да запази титулярите за реванша с испанците.

Петър Чех и Джон Тери със сигурност пропускат с контузии дербито, а Моуриньо смята да говори с ръководството на клуба за намерението си да избере експериментален състав за мача на „Анфийлд“.

„Бих пуснал играчите, които няма да играят следващата сряда. Работя за Челси, бордът и аз трябва да следваме това, което клубът ми реши. Аз съм просто мениджър. Трябва да слушам клуба“, сподели той.

Моуриньо разкритикува остро и Футболната Асоциация поради факта, че мачът с Ливърпул е в неделя, а не в събота и това ще попречи на подготовката му за втория двубой с Атлетико. „Фактът, че мачът е в неделя, е проблем. Ние представляваме английския футбол. Ние сме единственият английски отбор, който е в евротурнирите. Испания има четири и им предоставя условията, за да могат да имат успех. Но ние играем в неделя, не в събота или петък.“