Труден сблъсък срещу Балкан в полуфиналите на Балканската лига очаква старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов. Двата тима играят в петък един срещу друг в спор за място на финала на Балканската лига, а домакин на Финалната четворка е косовският град Прищина.

Тити сподели още, че третото място в редовния сезон за „сините” е реално. „Смятам, че третото ни място е заслужено класиране. Балкан имаше по-постоянни игри. Не мога да бъда доволен от мача с Черноморец, но не мога да бъда и взискателен. Главите ни вече са в Косово. Контролирахме мача, но нищо впечатляващо”, заяви Тити Папазов и коментира предстоящите финали на Балканската лига:

„Заминаваме в сряда и единствената ни задача ще бъде първо да отстраним Балкан, което ще е много тежко, отколкото самият финал. Имаме своите шансове във Финалната четворка. Домакинството на Прищина помага много, но фаворит няма. Отиваме там с амбицията да спечелим лигата. Смятам, че ще най-добрият отбор.”

Дали очаква треньорски хитрини от съперника си в полуфиналите- наставника на Балкан Александър Тодоров, Тити отговори: „Сто процента. Това е същността на Ацо Тодоров. Всичко различно от наша победа, ще ме боли. Отнясам се с респект и уважение към този отбор. Достатъчно мачове загубихме от тях, в които ние не направихме нищо, за да запазим своето достойнство. Ацо успя да им вмени да вярват в победата, независимо от съперника. Смятам, че ние имаме и по-опитни, и по-класни играчи, без да подценявам Балкан.”

За предстоящите плейофи и четвъртфиналния сблъсък с Рилски спортист, Папазов каза: „Очаквам добри мачове в плейофите с Рилски спортист. Има заряд, но съм убеден, че всичко ще мине нормално. Рилски спортист имат потенциал и като отбор, и като треньор. Ние имаме домакинско предимство. Не знам, дали даже не си избраха нас в плейофа, не мога да кажа. Факт е, че в мен остават съмненията. Имаме най-тежкият четвъртфинал, но ние сме виновни, че сме трети. Мога да издържа и съм готов на всякакви атаки. От мен не очаквайте някакви реакции. Надявам се да станат добри мачове.”