Гингам победи Монако след 120 минути игра на стадион "Рудуру" с 3:1 и се класира на финал в турнира за Купата на Франция. Турнирът бе последен шанс за "монегаските" да спечелят трофей през този сезон.

Димитър Бербатов започна като титуляр, вкара изравнителния гол, но бе заменен от Еманюел Ривиер в 65-ата минута.

В 6-ата минута Мустафа Ятабаре от състава на Гингам откри резултата след грешка на резервния вратар на Монако Ромеро. Аржентинският страж бе изпреварен от нападателя с малийски корени в малкото наказателно поле при центриране от ляво и миг по-късно трябваше да вади топката от мрежата си.

След точно половин час Бербатов, който бе сред най-добрите за своя отбор на терена, изравни. Българският нападател засече отблизо центриране на Фабиньо и не остави шанс на стража на "червено-черните".

Малко преди почивката Валер Жермен пропусна да доведе мача до пълен обрат, но спаси своите в 74-ата минута, когато изчисти от голлинията удар с глава на Бовю.

Десетина минути по-рано Димитър Бербатов бе изненадващо заменен от Ривиер.

До края на редовното време до нови голове не се стигна и така мачът влезе в продължения. Там футболистите на Гингам нокаутираха Монако с нови два гола.

Първо в 112-ата минута Фатих Атик оползотвори центриране от ляво на Жирес и с десния крак отблизо прониза за втори път Серхио Ромеро.

Пак Тибо Жирес изработи и третия гол за Гингам. Той бе в основата на контраатака на "червено-черните", завършена резултатно от първия голмайстор Ятабаре в 117-ата минута.

В оставащото малко време Монако доигра мача в опит да върне поне едно попадение, но последният съдийски сигнал дойде при резултат 3:1 за Гингам, което означаваше и край на надеждите на "монегаските" за трофей през този сезон.