Звездата на Парма Антонио Касано окончателно заяви, че е готов да на всичко само и само да отиде до Бразилия като част от италианския национален отбор за Световното първенство.

Преди дни селекционерът на „скуадра адзура“ Чезаре Прандели открито призна, че опитният нападател има шанс да се пребори за място сред 23-мата избраници и това ще зависи изцяло от представянето му.

„Чух какво каза Прандели и съм много доволен. Трябва да му благодаря. Разбирам, че надпреварата за място е открита и красива“, обясни Касано. „Аз съм много щастлив, защото това, което ще определи моята съдба, ще се случи на терена. От тази гледна точка, ще дам всичко от себе си.“

„Това е предизвикателство, което ще ми позволи в известен смисъл както да започна на чисто, така и да приключа. Аз съм играч, който е получил прекалено много в дадени моменти и го отхвърлял. Само аз съм успявал да сторя нещо подобно.“

„Сега трябва да мисля повече не за това какво е било, а за настоящето. В настоящето аз искам да играя на Световно първенство“, допълни Касано.