Олимпик Лион вкара два гола в добавеното време, за да обърне Бордо, и да победи с 2:1 като гост, в последен мач от кръга в Лига 1.

Двата гранда, лишени от блясък този сезон, направиха драматичен сблъсък на стадион "Шабан Далма", и по всичко изглеждаше, че Бордо ще излезе победител от него.

Анри Сайве откри резултата още в осмата минута, с глава, и като цяло "жирондинци" владееха положението. Лион изпитваше доста трудности да стигне до каквито и било голови ситуации.

Въпреки че излезе за мача с отсъстващи някои основни футболисти, Бордо се справяше със задържането на крехкия си аванс.

Реми Гард бързо реши да заложи на рязка промяна, и пусна в игра Джими Бриан на мястото на Бакари Коне още преди почивката. Така атакуващото трио Бриан, Лаказет и Гомис можеше да се развихри през второто полувреме.

И това обаче не стана, и Бордо дори пропусна да удвои аванса си. Двата отбора се поприбраха след почивката, и рискуваха по-малко, като Мариано изчисти най-добрата възможност пред Бриан.

Когато нещата отиваха към своя край, и трите точки изглеждаха сигурни за Бордо, всичко се сгромоляса с гръм и трясък за домакините.

В първата минута от добавеното време след двойно с Бедимо Бриан влезе в пеналта, и изравни, под плонжа на Карасо. Точно преди последния съдийски сигнал, в 94-та минута, Толисо с глава засече центриране на Гоналон, за да шокира Бордо, и да донесе победата на Лион с 2:1.

След този 28-ми кръг, и победата, Лион вече е пети, с 45 точки, а Бордо остана осми, с 40 в актива си.