Българският нападател Димитър Бербатов официално премина в Монако. Мениджърът на играча Емил Данчев потвърди специално за Гонг, че трансферът е факт.

По този начин бившият национал смени английската Висша лига с френското първенство.

Нападателят премина успешни медицински прегледи по-рано през деня, а след това уточни личните си условия с представителите на Монако.

Емил Данчев добави пред Гонг, че договорът на Бербатов е за преминаване под наем. Повече подробности около сделката се очакват в близките дни.

Факт е, че Бербатов и агентът му Емил Данчев потвърдиха запазената си марка и направиха добър трансфер в последния час от трансферния прозорец.

Старши треньорът на клуба Клаудио Раниери реши да заложи на нападателя, който да замени трайно контузения Радамел Фалкао.

Има голяма вероятност дебютът на българина за новия му тим да се състои още на 9 февруари в голямата битка между Монако и Пари Сен Жермен.

През последния месец името на Димитър Бербатов бе спрягано с редица клубове. Най-тиражираните слухове сочеха, че българинът може да премине в Арсенал или Тотнъм. В крайна сметка дестинацията се оказа съвсем различна.

В последния ден на трансферния прозорец Димитър Бербатов е бил предложен на Арсен Венгер, но клубът от Северен Лондон е отказал да му предложи договор, твърди един от главните кореспонденти на BBC - Дан Роън.

Димитър Бербатов носи екипа на Фулъм от 2012 година, след като смени Манчестър Юнайтед с „котиджърс“.