Отборът на Левски написа една от най-срамните си страници в своята история! Възпитаниците на Николай Митов изиграха безобразен мач реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу казахстанския Иртиш Павлодар, допускаийки поражение с 0:2. Така след нулево равенство в първия сблъсък на „Георги Аспарухов“, Левски приключва европейското си участие още в първия квалификационен кръг.

Мачът на стадион „Централни“ в Павлодар край монголската граница, започна по възможно най-кошмарния начин за българския тим. Домакините от Иртиш набързо поведоха с 2:0 след безобразна игра на „сините“ в защита.

Още в четвъртата минута на мача футболистите на Иртиш организираха бърза контраатака по лявото крило, топката бе центрирана към Бакаев на другия фланг, той овладя с лекота и стреля силно към вратата. За късмет на Пламен Илиев, топката срещна тялото на Орлин Старокин и излезе в корнер. Две минути по-късно обаче, нищо не успя да спаси „сините“.

Мухутдимов получи топката почти на тъчлинията отдясно, огледа се и центрира около точката на дузпата, където абсолютно непокрит бе оставен Мурзоев, който технично с глава прати топката в десния ъгъл на вратата на Пламен Илиев.

Стъписани от развоя на мача, футболистите на Николай митов продължиха с безобразните си грешки в отбрана. В 12-ата минута, Даниел Димов, който започна мача като централен защитник сгреши фатално, след като събори в наказателното поле откъсващия се сам срещу Илиев Бакаев. За проявата си Димов получи директен червн картон от австрийския рефер на двубоя Харкам. Зад топката на бялата точка застана потърпевшият Бакаев, който бе безкомпромисен и даде солидна преднина на своя тим.

ВИДЕО: Левски обиди футболна България! Срам край монголската граница!

източник: fc-irtysh.kz

Левски продължи трудно да организира своите атаки към вратата на домакините. Първият удар по посока на стража на Иртиш дойде едва в 25-ата минута, когато Лопес стреля по диагонала, но Котляр изби в корнер. В следващите минути тимът на Иртиш се прибра леко в своята половина, което позволи на футболистите на Левски да отправят няколко изстрела, но всичките минаха високо над вратата.

В заключителните минути на първото полувреме Гари Родригес имаше добра възможност, след като преодоля своя противник отляво, но след като напредна добре в наказателното поле, вместо да потърси комбинация реши да стреля от малък ъгъл, а вратарят на домакините се справи.

Пет минути преди края на частта Орлин Старокин игра безобразно в отпрана, което позволи на Бакаев отново да излезе на стрелкова позиция, но този път Пламен Илиев бе на мястото си.

На почивката наставникът на „сините“ Николай Митов направи две промени в състава си, като пусна в игра Базил Де Карвальо и Стефан Велев. Левски започна по-настойчиво втората част, докато тимът на Иртиш се прибра леко в своята половина.

Въпреки малко по-активната игра на сините обаче, нападателите на българския тим рядко излизаха на добри положения за обстрел на домакинската врата. С изключение на няколко центрирания от корнер и разбърквания в наказателното поле, „сините“ не успяха да затруднят особено стража на казахстанците.

С течението на мача, домакините умело успяваха да бавят темпото на играта, като на моменти опитваха опасни контраатаки към Пламен Илиев.

В крайна сметка Левски не успя да намери верния път към вратата на своя противник и записа трагичен резултат резултат в европейското си участие този сезон.

ВИДЕО: Левски обиди футболна България! Срам край монголската граница!

източник: fc-irtysh.kz

ИРТИШ 2 ЛЕВСКИ 0 (общ резултат 2:0)

Лига Европа, първи квалификационен кръг

1:0 Мурзоев 6'

2:0 Бакаев 13' (дузпа)

Иртиш Павлодар: 33. Котляр (жк), 3. Чернишов, 5. Говедарица (жк) (6. Чичулин (жк), 8. Кулибали, 15. Шомко, 25. Кучера, 11. Иванов (к), 77. Мухутдимов (жк), 10. Бакаев, 14. Юрин (7. Шабалин (жк), 87. Мурзоев

Резерви: 1. Джоджо, 2. Кожабайев, 6. Чичулин, 13. Аяганов, 9. Струков, 24. Бегалин

Старши треньор: Талгат Байсуфинов

Левски: 23. Илиев (жк), 2. Мюлдер, 6. Старокин, 25. Д.Димов (чк), 13. Везалов, 4. Ангелов (к), 7. Лопес (77. Велев), 16. Рамос, 11. Родригес, 75. Бру (10.Вутов), 9. Силва (19. Де Карвальо)

Резерви: 89. Иванов, 35. П.Димов, 45. Гаджев, 22. Йорданов

Старши треньор: Николай Митов