Българският футболист Димитър Бербатов отново изигра ключова роля за своя клубен тим във Висшата лига. Фулъм спечели с 3:2 мача от 31-я кръг на Премиършип срещу Куинс Парк Рейнджърс. Нападателят се разписа на два пъти в двубоя, който се игра на „Крейвън Котидж“. Благодарение на отличните си изяви, звездата на домакините, успя да изведе своите до 2:0, а в крайна сметка тимът спечели трите точки.

Другият българин в състава на Фулъм Станислав Манолев за пореден път не попадна в групата за срещата от Висшата лига.

Българският нападател се разписа от дузпа още в 8-та минута. В началото на срещата Кристофър Самба се засуети около Димитър Бербатов в наказателното поле, а непосредствено след това фаулира Ашкан Дежага, за което главният рефер веднага посочи точката за дузпа. Точен за 1:0 бе българският нападател, който прати вратаря на КПР в другия ъгъл.

В 22-та минута Кристофър Самба допусна поредна груба грешка, като не успя да спре Димитър Бербатов, който навлезе необезпокояван в наказателното поле и мушна топката отблизо, с удар по земя, за 2:0.

В 41-та минута на двубоя, при чудесна атака за домакините и центриране в наказателното поле, топката се отби в рамото на Клинт Хил и влезе в собствената му мрежа за 3:0.

Последваха силни минути и за гостите, които имаха реалния шанс да спечелят поне точка от мача. В 45-та минута, при грешен пас от страна на домакините, Боби Замора отклони към Адел Таарабт, който напредна и намали преднината на Фулъм – 3:1.

След почивката играчите на Куинс Парк Рейнджърс продължиха с опитите си към съперниковата врата. В 49-та Марк Шварцер спаси дузпа на Лоик Реми, след като главният рефер отсъди наказателен удар за фаул на Йоргос Карагунис. Само две минути по-късно обаче Лоик Реми се реваншира, като реализира от игрова ситуация и намали резултата до 3:2.

В 79-та минута Стив Сидуел бе изгонен и остави Фулъм с човек по-малко на терена. Той получи директен червен картон за фаул срещу Арман Траоре.

До края на мача двата тима продължиха да се нападат, но повече попадения така и не паднаха. Фулъм успя да спечели трите точки и заема 10-о място с 39 пункта, докато КПР остава в зоната на изпадащите – на 19-а позиция с 23 точки. Лидер е Манчестър Юнайтед със 77.


szólj hozzá: Fulham vs QPR 3-2 MATCH HIGHLIGHTS
Fulham 1-0 QPR (Gol de Berbatov de penalti... by DaniDV


FUL 2-0 QPR by Samu035