Обявеният за провокатор на протестите в Пловдив Петър Курдов е новият старши треньор на закъсалия Марица, съобщава сайта plovdivforum.com. Според информацията Курдов ще изведе отбора за първа тренировка, като ще се опита да възроди „синьо-жълтите“ като ще се търси и финансово обезпечение.

В момента футболният клуб е в колапс, а председателят на Управителния съвет Марин Ленгеров отдавна е хвърлил кърпата. Проучвателните разговори с 24-годишния бизнесмен Даниел Димов от миналата седмица също не дадоха резултат. В момента на стадиона няма ток. Лампите светят единствено в съблекалнята, която се ползва от кмета на район “Северен” Ральо Ралев, който рита за здраве с тима. Енергията там се плаща по отделна сметка на общината, а от съблекалнята нелегално изпращат ток в клубното барче, което се държи от Ленгеров.

Заедно с Курдов на стадиона в “Кършияка” идва и синът му Наско, минал през школите на Леверкузен, Ботев и Локомотив.

Петър Курдов бе сред участниците в пловдивските протести, но част от митингуващите скочиха срещу него, като го обявиха за правокатор. Хората свързха бившия футболист с Алексей Петров. “Приятел съм с Петров, защото много е помагал на спорта, но съм на улицата зради ЕВН”, обясни Курдов. Той бил рекетиран няколко пъти от представители на ЕРП-то, докато се опитвал да осигури допълнителна мощност за хотела си на Сърница.

Не е изключено Курдов наистина да навие Алексей Петров да помогне на ФК “Марица”. Петров и до момента май е единственият, който е давал пари в Кършияка през последните месеци. На помощ към фирмите, свързани с Алексей Петров, обаче се надяват още закъсалият Миньор Перник и Спартак Плевен, твърдят близки до бившата барета.