В едно от класическите дербита на Националната хокейна лига (НХЛ) Отава Сенатърс успя доста трудно да се наложи с 3:2 над гостуващия Ню Йорк Рейнджърс. Изходът на двубоя трябваше се реши след изпълнение на седем дузпи, след като в продължението нито един от тимовете не успя да промени равенството 2:2.

Мачът се разви по едновременно неприятен и любопитен начин за домакините, които принудително замениха титулярния си вратар Крейг Андерсън в началото на последната третина. Крис Крайдър от Ню Йорк счупи острието на кънката си и връхлетя стража, който се нуждаеше от помощ при изправянето, тъй като при падането изкълчи десния си глезен. Това наложи влизането на резервата Бен Бишъп, който инкасира и двата гола за „рейнджърите“, но пък бе блестящ при дузпите и хвана цели 6 удара.

Отава поведе след седем минути игра в първия период с човек по-малко на леда. Точен бе Якоб Силферберг, който открадна шайбата в неутралната зона и напредна необезпокояван до вратата на Хенрик Лундквист.

Втората част премина без голове, но смяната на Андерсън с Бишъп в третата очевидно разклати самочувствието на домакините. Ню Йорк се възползва и обърна резултата за по-малко от минута. Райън Калахан се разписа при числено предимство, а малко след него Райън МакДона с китков удар изведе тима си напред за 2:1. Отава обаче намери сили да изравни само две минути по-късно след попадение на друг швед Мика Зибанеяд.

При дузпите единствено Силферберг и Калахан отбелязаха при задължителните три, а съдбата си върна на Крис Крайдър, който пропусна седмата. Преди него Каспарс Даугавинс успя да опъне мрежата зад Лундквист и по този начин донесе третата поредна победа на Отава.

Още резултати от НХЛ:

Бъфало – Торонто 1:3

Флорида – Филаделфия 5:2

Ню Джърси – Вашингтон 3:2

Уинипег – Каролина 4:3

Ню Йорк Айлъндърс – Монреал 4:3 (след продължение)

Бостън – Тампа Бей 4:2

Кълъмбъс – Детройт 3:2

Ванкувър – Далас 4:3

Минесота – Едмънтън 3:1