Стяуа се класира за осминафиналите на Лига Европа, където ще срещне тима на Челси.

В Букурещ, Стяуа се наложи с 2:0 над Аякс на реванша от 1/16-финалите, и стигна до продължения и дузпи, тъй като холандският гранд победи със същия резултат в Амстердам.

Аякс владееше инициативата в началото на двубоя, задържаше повече топката и разиграваше продължително. Постепенно обаче, ритъмът започна да успива гостите, и Ясмин Латовлевичи откри резултата в 38-та минута, след като премина зад Рикардо ван Рийн и прехвърли Кенет Вермеер. Стяуа се опита да прекъсне играта с много подавания на холандците с бързи, скоростни атаки, и Адриан Попа пропусна да удвои, като нацели гредата. Виктор Фишер имаше шанс за Аякс, но ударът му прелетя покрай вратата на Стяуа.

Стадионът избухна, когато Влад Кирикеш реализира страхотно второ попадение през второто полувреме, в 76-та минута, за 2:0, което изравни резултата от двете срещи. Оттам-нататък, Аякс отново се вдигна, и започна да търси спасителен гол. Кристиан Ериксен намери отлично Никлас Мойсандер, но неговият удар с глава мина на сантиметри от стълба, и така съставът от Амстердам не успя да избегне продълженията.

След общото 2:2, и без попадения в продълженията, се стигна до решителните единайсетметрови удари, при кои

то румънският състав показа по-здрави нерви, и не пропусна нито един шут от бялата точка. Татарушану спаси втората дузпа на Аякс, изпълнена от Ласе Шоне, а след това и Мойсандер би над гредата, за да може с поредния си точен удар в мача Латовлевичи да хвърли в екстаз Националния стадион в Букурещ.

Нещастният тим на Аякс пък се прибира у дома, за да подготвя „Амстердам Арина“ за финала на Лига Европа на 15 май, но без тяхно участие.

Стяуа приема Челси на 7 март в Букурещ, а гостува в Лондон на 14 март.