Фенербахче победи с минималното 1:0 БАТЕ Борисов, но това се оказа напълно достатъчно, за да класира турския тим на осминафинал. Първата среща в Беларус завърши 0:0, и макар че на реванша също не падна гол от игра, и дузпата в полза на „фенерите“ стигна.

Мачът се игра пред празни трибуни, тъй като УЕФА наказа Фенербахче заради хвърлени бомбички и факли по терена през декември срещу Борусия М. Феновете на домакините обаче поставиха надпис "Все едно сме тук" и гледаха срещата на видеостени пред стадиона.

ВИДЕО: Гол от дузпа прати Фенербахче на осминафинал

източник: Reuters

Дмитри Бага препъна своите от БАТЕ, като си изпроси два жълти картона в рамките само на три минути, и още в 20-та остави белоруския тим с 10 души.

В последната минута на първото полувреме пък, Фенербахче получи правото да изпълни дузпа, за нарушение на вратаря Андрей Горбунов. Кристиан Барони застана зад бялата точка, и се разписа за 1:0 на почивката.

БАТЕ Борисов имаше само два точни удара в очертанията на вратата, а Фенербахче доминираше и през второто полувреме. Дирк Каут, Пиер Уебо и Барони тормозеха отбраната на гостите, и можеха да подсигурят и по-рано успеха на турския гранд. Въпреки това, след 180 минути, Фенербахче се оказа крайният победител.

На осминафинал турският отбор ще има за съперник Виктория Пилзен, който разби Наполи на 1/16-финалите.