Интер се класира на осминафинал за Лига Европа, след като отстрани Клуж с чистото 5:0. При гостуването си в Румъния тази вечер, „нерадзурите“ се наложиха с 3:0.

Фреди Гуарин реализира и двата гола на реванша в Клуж, още преди почивката, и така не даде много надежди на домакините. На Интер предстои дербито на Милан, но Андреа Страмачони нямаше много възможности да даде почивка на своите играчи, и пусна на терена оптимален състав.

Руи Педро и Емануел Махт имаха шансове за Клуж, които не реализираха, а в 22-та минута Гуарин откри резултата след хубава атака, засичайки хитър пас на Паласио, в празната мрежа. Голът на чужд терен позволи на Интер да се изтегли малко в задни позиции, но Гуарин продължи да мъчи защитата на домакините на контраатака.

Клуж направи всичко по силите си, за да промени развоя на срещата, но в добавеното време на първото полувреме румънците сбъркаха фатално в защита, за да позволят второ попадение на Гуарин.

След почивката малко се промени в играта, като Клуж имаше повече ситуации поне да намали изоставането си, и да зарадва своите с гол, но така и не го оползотвори. Румънският състав остана и с 10 души накрая, заради червения картон на Марио Паулино Камора в 80-та минута.

Марко Бенаси оформи крайното 3:0 в 88-та минута, след страхотен пас на Антонио Касано, и така прати Интер на осминафинал с хубав резултат. Там „нерадзурите“ ще срещнат тима на Тотнъм, който отстрани Лион.