Отборът на Малага постигна трета поредна победа в Група С на Шампионската лига, този път тимът надигра Милан с 1:0. Историята и трофеите зад гърба на „росонерите“ не помогнаха на състава да се справи със своя съперник и остава на второ място в подреждането с 4 точки в актива си.

Отборът на Милан започна срещата в любопитен състав, в който пролича наличието на осем италиански футболисти. Нещо, което не се бе случвало на „росонерите“ от октомври 1996 година в двубой срещу Гьотеборг. Освен това, любопитното е, че до момента, преди двата тима да се изправят един срещу друг, Малага имаше изиграни 14 мача в Европа, докато Милан има спечелени 14 трофея в турнирите.

В крайна сметка под дъжда в Испания излязоха два много мотивирани отбора. Милан започна много по-устремено двубоя, но въпреки многото атаки не успя да отбележи гол. В 31-та минута Ел Шаарави изпусна едно от най-чистите положения в срещата, след като стреля в аут от зоната на наказателното поле.

Най-любопитният момент в мача дойде в 44-та минута, когато главният рефер отсъди дузпа за домакините. Кевин Констант извърши нарушение според съдията, но 11-метровият наказателен удар бе неточен и резултатът остана 0:0. Хоакин се нагърби с изпълнението на дузпата, но топката се отби в напречната греда и излезе в аут.

Въпреки проливния дъжд двата тима продължиха сериозната битка и след почивката, но качествените отигравания започнаха да липсват.

В 64-та минута домакините все пак се добраха до така жадуваните три точки. Отбраната на Милан за пореден път се пропука. Мануел Итура изведе по превъзходен начин Хокаин сам срещу Амелия, а нападателят се поправи за грешката си през първото полувреме, за да вкара за 1:0. Това се оказа и достатъчно за Малага, за да остане непобеден на върха в тази група.

С успеха Малага се превърна в четвъртия дебютант, който печели първите си три мача в групите на Шампионската лига, след Милан (92/93), ПСЖ (94/94) и Ювентус (95/96).

В другия мач от потока, който се игра по-рано вечерта, Зенит се наложи с 1:0 над Андерлехт. Единственият гол в срещата реализира Александър Кержаков от дузпа в 72-та минута.

Класиране в Група С:

1. Малага 3 мача, 9 точки

2. Милан 3,4

3. Зенит Санкт Петербург 3, 3

4. Андерлехт 3, 1


Penalty de Joaquin al palo by Emenderk


Joaquin by Emenderk