Отборът на Зенит Санкт Петербург победи у дома Андерлехт с 1:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Единственото попадение реализира Александър Кержаков през второто полувреме от дузпа.

С успеха Зенит успя да вземе първите си точки в груповата фаза на надпреварата, като досега бе инкасирал две поражения – от Малага и Милан. По този начин руският клуб успя да изпревари Андерлехт в подреждането и зае 3-о място с 3 пункта, докато белгийците са само с една и слязоха на дъното в Група С.

Старши треньорът на Зенит Лучано Спалети се зарече преди срещата, че неговият тим ще вземе шест точки от двата мача, като до този момент изпълни наполовина обещанието си пред феновете.

Единственият гол в срещата падна в 72-та минута при спорна ситуация. Брам Нуйтинк извърши нарушение срещу Александр Анюков  в наказателното поле, въпреки че гостите поискаха реферът да отсъди засада на Анюков. Въпреки това последва 11-метров наказателен удар, изпълнен от Александър Кержаков, който реализира своя гол номер 200.

Домакините, които са шампиони на Русия, имаха превъзходство през по-голямата част от мача.За гостите най-доброто положение се откри пред Милан Йованович през второто полувреме.

Другият мач от потока стартира в 21.45 часа, като един срещу друг ще се изправят Малага и Милан.


Z1-0A ourmatch.net by ourmatch