Миналогодишният носител на Купата на България Лудогорец ще стартира тазгодишното издание на турнира срещу ЦСКА. Това отреди тегленият по-рано през деня жребий за 1/16-финалите на надпреварата. В първия двубой домакин ще е съставът от Разград.

Може би поради липсата на Димитър Пенев на жребия, ЦСКА се падна с един от най-тежките възможни съперници. През последните години Стратега доказа, че има "лека ръка" и теглеше доста по-лесни противници за червените.

Левски започва турнира като домакин на Пирин Разлог. В друг любопитен сблъсък от този етап на надпреварата един срещу друг ще се изправят тимовете на Локомотив Пд и Литекс.

В тази фаза ще участват 32 отбора. Според предварителната програма двубоите ще се играят на 31 октомври - 1 ноември 2012 (сряда - четвъртък) и 24-25 ноември (събота – неделя).

От този кръг в турнира се включват 16-те победителя от първия кръг, както и 16-те тима от елита на футболното първенство.

Според регламента победителите се излъчват в елиминации в две срещи. При равенство след изиграването на двата мача, продължава тимът с повече отбелязани голове на чужд терен. При равенство по този показател, се играят две продължения и евентуално дузпи.

Ето и всички двойки за 1/16-финалите в турнира за Купата на България:

Силистра 2009 - Чавдар Етрополе

Миньор Пк – Етър Велико Търново

Берое - Академик Свищов

Локомотив Мездра – Калиакра Каварна

Евроколеж Пловдив – Ботев Пловдив

Спартак Варна – Раковски 2011

Пирин Гоце Делчев – Монтана

Спартак Плевен – Черноморец Бургас

Левски – Пирин Разлог

Ботев Враца – Нефтохимик

Локомотив София – Мастер Бургас

Лудогорец – ЦСКА

Банско – Видима Раковски

Любимец – Славия

Струмска Слава – Черно море

Локомотив Пловдив - Литекс