Отборът на Ювентус отново не успя да запише победа в мач от груповата фаза на Шампионската лига. „Старата госпожа“ стигна само до точката при домакинството си на Шахтоьр Донецк. Двубоят на стадиона в Торино приключи при резултат 1:1.

Гостите от Украйна започнаха силно двубоя и още в първите десет минути на срещата имаха няколко възможности да открият резултата. Първо Ракитски имаше шанс да стреля от пряк свободен удар, но изстрелът му попадна в стената. Няколко минути по-късно Фернандино пробва рефлексите на Буфон с далечен шут, но отново без особен успех.


szólj hozzá: Juventus vs Shakhtar 0:1 Teixeira

По-организираната игра на гостите все пак даде резултат. В 23-ата минута футболистите на Шахтьор стигнаха до попадение, което бе дело на Алекс Тейшейра. Радостта на гостите обаче трая твърде кратко. Само две минути по-късно домакините стигнаха до изравнителен гол. След центриране на Андреа Пирло от корнер, Леонардо Бонучи бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и с мощен шут в горния ляв ъгъл на вратата изравни.


szólj hozzá: Juventus vs Shakhtar 1:1 Bonucci

В другия двубой от групата, Челси постигна очаквана победа при визитата си на абсолютния аутсайдер Нордселанд. Лондончани се наложиха безпроблемно с 4:0. През първото полувреме на двубоя в Дания падна само едно попадение и то дойде в 33-ата минута, когато Хуан Мата не сгреши от удобна позиция.

Всичко в срещата бе решено в последните десет минути на срещата. Бранителят Давид Луис покачи на 2:0 в 79-ата минута. Три по-късно Хуан Мата вкара втория си гол в мача и направи резултата класически, а в последната минута на срещата Рамирес оформи крайното 4:0.


szólj hozzá: Nordsjalland vs Chelsea 0:4 GOALS HIGHLIGHTS

Така Челси оглави класирането в група Е с актив от 4 точки. Толкова има и тимът на Шахтьор, който обаче е с по-лоша голова разлика. Трети, само с две точки, е съставът на Ювентус, а Нордселанд окупира последното място без спечелен актив.