Димитър Бербатов официално е футболист на Фулъм. Новината съобщи специално за Гонг мениджърът на българина Емил Данчев. Нападателят премина успешни медицински прегледи и вече е играч на лондончани.

Така, след четири сезона на „Олд Трафорд“, като футболист на Манчестър Юнайтед, Димитър Бербатов ще продължи професионалната си карира във Фулъм.

Българинът бе привлечен на „Крейвън Котидж“ от мениджъра Мартин Йол, който за втори път си осигурява услугите на Димитър Бербатов. За първи път това се случи през май 2006 година, когато треньорът бе начело на Тотнъм. Тогава Мартин Йол брои на Байер Леверкузен 10,9 милиона паунда, за да купи благоевградчанина от немския тим. Според медиите в Англия, сегашната трансферна цена на българина, възлиза на 5 милиона паунда.

През 2008 година мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън купи нападателя за 30 милиона паунда от Тотнъм, който през сезон 2010/2011 стана голмайстор на Висшата лига.

Предполага се, че бившият капитан на българския национален отбор ще дебютира за лондончани в събота. В третия кръг от Премиършип Фулъм гостува на Уест Хем, като до този момент тимът има победа (Норич с 5:0) и загуба (Манчестър Юнайтед с 2:3) в шампионата.

През последните дни трансферната сага около Димитър Бербатов претърпя големи обрати. След като преминаването му във Фиорентина бе на 99 процента сигурно, българинът така и не замина за Флоренция, за да води преговаря за личните си условия. Причина за това станаха късните оферти от страна на Ювентус и Фулъм. В крайна сметка, Димитър Бербатов предпочете да продължи кариерата си заедно с Мартин Йол.

Димитър Бербатов и екипът му предвиждат да дадат пресконференция в София в неделя, 2 септември, на която да отговорят на всички въпроси относно трансфера във Фулъм.