Мениждърът на Нюкасъл Алън Пардю посъветва Ливърпул да продаде рекордната си покупка Анди Керъл на всяка цена, дори и това да значи голяма финансова загуба.

Английският национал премина на „Анфийлд“ срещу 35 милиона паунда през януари 2011 година, но новият мениджър на „червените“ Брендън Роджърс заяви, че е готов да се раздели с него при подходяща оферта.

Пардю пък от своя страна сподели, че би се радвал ако 23-годишният таран се завърне при „свраките“, чийто юноша е. „Предизентът на Рединг Джон Мадейски ми каза веднъж по повод определени играчи: „Просто си обърши носа и продължи напред“, каза наставникът на Нюкасъл. „И мисля, че Ливърпул ще трябва да направи тъкмо това с Анди.“

Мърсисайдци вече отхвърлиха една оферта на Пардю за Керъл, като по принцип изобщо не се интересуват от евентуално преотстъпване.

„Мисля, че е очевидно – още с идването на Брендън в Ливърпул беше ясно, че бъдещето на Анди е другаде. Според мен бе правилно, че се намесихме в борбата за него. Независимо дали ще дойде или не, ще приема фактите такива, каквито са. Онова бяха доста пари за собственика Майк Ашли, макар че се справихме нелошо, като се има предвид за колко го продадохме и тримата чудесни нападатели, с които разполагаме в момента“, добави Пардю.