Отборът на Фортуна Дюселдорф се завърна в германския футболен елит след 15-годишно отсъствие. Възпитаниците на Норберт Майер завършиха 2:2 срещу Херта в срещата-реванш от плейофите за място в първа Бундеслига и така триумфираха с общ резултат 4:3, след като спечелиха първия мач в Берлин с 2:1.

Столичани отпаднаха във втора Бундеслига за шести път в историята си.

Максимилиан Байстер изведе Фортуна напред още в 25-ата секунда с удар от 25 метра пред 51 хиляди зрители на "ЕСПРИТ Арена" в Дюселдорф.

Гостите не се стъписаха и изравниха в средата на първата част, когато Анис Бен-Хатира се раписа с глава след центриране на Рони от фаул.

Бен-Хатира обаче се превърна от герой в грешник в 54-ата минута, когато получи втори жълт и червен картон след грубо нарушение срещу Адам Бодзек.

С човек повече домакините се възползваха и само пет минути по-късно Ранислав Йованович направи 2:1 с глава след центриране в наказателното поле на Томас Брьокер.

В 85-ата минута бразилецът Рафаел изравни с удар от 13 метра след размяна на подавания с Адриан Рамос. В шестата минута на даденото от съдията Волфганг Щарк продължение феновете на домакините нахлуха на терена след съдийски сигнал, заблудени, че реферът е дал края на мача. Това предизвика хаос на терена и мачът беше прекъснат за около 20 минути. В крайна сметка двубоят се доигра и след още 90 секунди феновете на Фортуна заслужиха радостта си.