Радостин Стойчев ще бъде върнат на поста старши треньор на националния ни отбор по волейбол! Този вариант бе съобщен на Гонг от член на УС на БФВолейбол минути след като Силвано Пранди официално отказа да се върне на поста.

Източникът ни пожелал анонимност сподели, че ръководството на БФВ е готово да преглътне гордостта си и да отмени решението си от неделя в името на тима, България, спечелването на олимпийската квота.

Друг е въпросът дали досегашният национален селекционер ще се съгласи на едно такова решение. Дали Стойчев единствено и само заради България и обичта на феновете ще допусне подобно нещо или ще постави условия за свалянето на определени фигури от ръководството на БФВ, с които има непреодолими различия.

Утре в 11 часа предстои заседание на УС на БФВ, когато ще се обсъжда този вариант за връщането на Стойчев, защото в противен случай Данчо Лазаров и компания ще трябва да сдадат поста си заради обществения натиск и грешките, които няма да могат да защитят пред Държавата и Бойко Борисов.

Гъста мъгла около поста на старши треньора на националния ни отбор по волейбол е на път да се разсее и да изгрее отново същата светлина, каквато бе преди 42 часа, когато от БФВ обявиха, че Радостин Стойчев е освободен и негов наследник ще бъде Силвано Пранди.

Преди да е говорено със Силвано Пранди, той бе обявен за нов-стар треньор, като по време на финала в неделя, италианецът се е съгласил принципно пред Данчо Лазаров и компания да помогне и трябваше вчера сутринта да парафира, но след като се разбра, че Матей Казийски и Андрей Жеков ще се откажат от националния ни тим, след серията от защита на Стойчев, Пранди отказа да вземе отново в ръцете си горещия картоф.

В неведение освен волейболистите ни са още пом.треньорите, членовете на УС на БФВ също нямат яснота кой ще води първата тренировка в четвъртък и кой ще замине с тима ни за Германия следващата седмица.

В четвъртък евентуално ще се просветли във волейболния свят, когато Матей Казийски, Радостин Стойчев, Андрей Жеков ще решат да говорят. Тогава вероятно пък тренировката ще бъде ръководена от досегашните трима помощници на Стойчев – Найден Найденов, Георги Петров и Мирослав Живков. В мъгла е и оставането на изключително важният първи помощник на националите Камило Плачи. Италианците от досегашния щаб, директорът, мениджърът вече пък сдават постовете и документите си.

И за финал ще използваме статуса на един волейболен национал от този следобед: „Дали не е най-удобният момент да се замислим . . . какво е България, какво искаме да бъде или какво е тя в действителност?!“.