Информацията на Гонг от два дни, че не само Матей Казийски, но и Андрей Жеков обмисля да се оттегли от националния ни отбор по волейбол бе вече официално потвърдена! Разпределителят ни както посрещачът от неделя вечерта мислят дали да останат в представителната ни селекция след уволнението на Радостин Стойчев.

Двамата са си дали срок до сряда-четвъртък за размисъл, след което ще обявят своето решение.

Официалното потвърждение на новината ни за отказването и на Андрей, дойде от Италия, където в момента е капитанът на България Владимир Николов.

„Неприятна ситуация се получи с неяснотата около Матей и Андрей! Всички ние и аз като капитан на България трябва запазим целостта на отбора, защото на всички е ясно, че заедно сме по-силни и ако искаме да побеждаваме, трябва да сме обединени. Не знам дали аз съм човекът, който трябва да ги убеждава да останат в националния ни отбор. Стимулът са милионите фенове и многото хора, които ги обичат. Аз съм само един приятел и съотборник. След няколко месеца няма да бъда в отбора, така че ако те не го направят за себе си, заради възможността да отидат на Олимпиада и заради многото фенове и любители на волейбола, които ги обичат, не смятам, че аз ще успея да ги убедя!“, каза специално за Гонг Владо Николов.

Капитанът ни е в Италия заедно с друг национал – Виктор Йосифов. На Ботуша двамата са преглед и за да направят нужните им стелки заради контузиите, които имат. „Тук сме, защото тези стелки помагат да играем и ни предпазват от контузии. Само в Италия могат да ни ги направят и сме тук, за да се погрижим за здравословното ни състояние“, поясни диагоналът.

Владо Николов, който сам намекна, че само още няколко месеца ще бъде в националния ни тим, не скри, че в четвъртък иска волейболистите ни да се съберат: „Не смятам, че някой от нас има проблеми с мотивацията или мобилизацията. Трябва просто в четвъртък да се съберем тези, които се явят на лагера на националния ни отбор. Да си поговорим, да оставим миналото зад нас и да гледаме напред!“.

Не утре, а в четвъртък волейболните ни национали ще се съберат на първа тренировка след края олимпийската квалификация. В сряда пък тимът ни трябва да отпътува за Германия, където на 25, 26 и 27-ми май във Франкфурт са първите ни мачове от Световната лига. „Моята информация е, че първата тренировка на тима ни ще бъде в четвъртък следобед. Нямам представа кой треньор ще ни води заниманието. Аз не мога да отговоря на този въпрос. Смяната на Радо е решение на Управителния съвет и до колкото разбрах единодушно. Това е такова решение, което ние не можем да коментираме повече. Т.е. то е взето и край! С Георги Събчев (бел.ав. - мениджър на националния ни отбор по волейбол) се чухме днес, той каза, че приключва работата си с федерацията, издава материалите и ми каза за четвъртък“, допълни Владо Николов за Гонг от Италия.