Ледено хланднокръвие демонстрира наставникът на Панатинайкос Желко Обрадович след загубения полуфинал в Евролигата от ЦСКА Москва. Сърбинът говори спокоен пред медиите на пресконференцията след инфарктния сблъсък с руснаците. Въпреки, че определено имаше повод, Обрадович не спомена нито дума за съдийството на двубоя. Защити и похвали играчите си, и поздрави съперника за победата.

Тримата рефери доста се постараха да накарат треньорът на ПАО буквално да излезе от кожата си, но след мача Желко Обрадович застана овладял емоциите си пред журналистите. Едва ли някой знае колко му е струвало, както и това да овладее нервите си още на почивката, след ужасяващата втора част за гръцкия гранд.

„Мисля, че изиграхме почти порфектен мач. Играчите изпълниха всичко, което планирахме. Те пък не стреляха както обикновено. Горд съм с моите играчи, които още веднъж показаха страхотен характер”, коментира Обрадович. „Поздравявам ЦСКА, но още веднъж искам да поздравя моите баскетболисти. Благодаря и на феновете, които винаги са с нас”, каза още най-успешният баскетболен треньор в Европа.

Попитан за последното нападение на своя тим, когато играчите му не успяха да отбележат, Желко Обрадович заяви: „Не ме интересува последната защита и не ме интересува последното нападение. Това не е моята философия за баскетбола. Имахме 39 минути и 52 секунди, за да спечелим мача. Накрая всичко е 50:50. Двубоят определено бе като финал. Извън първите 10 минути, то до края битката бе като за финал”, завърши сърбинът.

„Беше изключително тежък двубой и физически, и психически, изпълнен с много емоции. Ако не беше завършил така, сигурно щях за плача в съблекалнята. В последните 8 секунди просто се молех на пейската, че съотборниците ми ще могат да се справят в защита. Не започнахме, както искахме, но това е защото повече играчи нямат толкова опит в Евролигата”, коментира плеймейкърът на ЦСКА Москва Милош Теодосич, който изрита от кеф топката в трибуните след сирената за края на мача (снимката долу).

Обрадович: Изиграхме почти перфектен мач, Теодосич: Накрая просто се молех

източник: Gong.bg, Мария Мицова