Националният селекционер Радостин Стойчев разкри, че той заедно със своя щаб днес в продължение на цели три часа са си задавали въпроси как в следващите 10 дни да подготвят максимално отбора за олимпийската квалификация в София. „3 часа си задавахме въпроси, а след това търсехме и техните отговори.“

Част от проблемите на националния селекционер са свързани с контузиите. Тодор Алексиев е със сериозни проблеми с китките. Теодор Салпаров е обърнал китка, Виктор Йосифов е много далеч от форма и отпада от сметките за олимпийската квалификация, Методи Ананиев още се възстановява и също ще се готви директно за Световната лига. По отношение на центъра Теодор Тодоров треньорът ни сподели, че продължава да има проблеми с раменната става, но медицинският щаб контролира процеса.

„Позволих на Боян Йорданов и Данаил Милушев да участват в плейофите в италианската Серия А2, но при необходимост веднага ще бъдат повикани. Най-невралгичната позиция са центровете. Теодор Тодоров, Николай Николов, Христо Цветанов, Светослав Гоцев и Костадин Гаджанов ще имат равен старт при избора на двама титуляри.

„Посрещането ни не е на световно ниво и не може да бъде и ще гледаме да го държим на стабилно“, каза Стойчев.

Либерото на шампиона Марек Юнион Ивкони Мартин Божилов също отпада от сметките за олимпийската квалификация, тъй като на вечерната тренировка във вторник отново е получил мускулно разкъсване на контузеното място, което лекуваше по време на плейофите. Така той е извън игра за поне 20 дни.