Българинът Ивайло Габровски бележи страхотно представяне в колоездачната обиколка на Турция. Габровски, който спечели третия етап на състезанието, остава лидер в генералното класиране и след четвъртия етап от Фетхие до Мармариз с дължина 132 километра.

Ивайло Габровски, който е състезател на местния клуб Коня Шекер спор привлече вниманието с триумфа си в етапа от Анталия до Елмали с дължина 152 километра. Трети в генералното класиране пък се нарежда друг българин Данаил Петров, който кара за испанския Каха Руал.

34-годишният Габровски финишира в основната група в 132-километровото трасе от Фетийе до Мармарис за 3:14.01 часа. Така петкратният шампион от Обиколката на България остана на върха с общо време 13.57.05 часа. Той запази аванса си от 1.33 минута пред Александър Дяченко (Казахстан) от "Астана" и от 1.38 минута пред Данаил Петров.

Габровски, който стартира професионалната си кариера преди 12 години във Франция бе развълнуван от овациите на турската публика.

„Принципно съм добър катерач, така че реших да си пробвам късмета 8-9 километра преди финала. Дадох всичко от себе си и не поглеждах назад и въпреки това бях изненадан, че спечелих такава преднина. Благодаря на ръководството на отбора, че ми даде шанс. Това е важна победа и да, наясно съм, че сега съм в добра позиция за спечеля състезанието. Всичко, което мога да кажа е, че ще направя най-доброто, на което съм способен”, каза Габровски след победата в третия етап.

„Беше невъзможно да стигна Габровски. Доволен съм от мястото си на подиума. Ще направя всичко възможно да задържа позицията си в генералното класиране”, сподели другият българин Данаил Петров.

Надпреварата продължава утре с петия 178-километров етап от Мармарис до Тургутреис. Обиколката завършва в неделя в Истанбул.