Традиционният Великденски турнир за деца, лишени от родителски грижи ще бъде на 11-ти април в зала Арена Армеец София.

Волейболните национали подкрепиха събитието, а помощник треньорът Георги Петров обеща пред Гонг, че те ще бъдат официални гости на церемонията по награждаването на победителите. Децата ще получат призове от най- успешните ни състезатели в спортните игри и ще имат възможност да се снимат с тях.

„Освен подкрепата на волейболните национали, подготвяме и специално магическо шоу с Великденски изненади. Новото тази година е крос около Арена Армеец. Състезанията в петте вида спорт започват в 9часа сутринта, около 13 ще бъде награждаването.”- обяви пред Гонг председателят на БСФДЛРГ Анатоли Илиев.

Празникът е за деца от цяла България, над 400 млади спортисти, лишени от родителски грижи се събират, за да премерят сили в лека атлетика, баскетбол, бадминтон, футбол на малки вратички и баскетбол.

Турнирът е традиционен и вече получава сериозна подкрепа от страна на институциите, а спортните звезди на България са съпричастни към събитието за малчуганите, лишени от съдбата да бъдат отглеждани в нормална семейна среда.