Стилиян Петров ще получи най-доброто възможно лечение срещу левкемия, сподели бившият халф на Англия Джеф Томас, който вече преодоля коварната болест.

Томас е убеден, че българският национал е в добри ръце след шокиращата диагноза за остра левкемия. Томас бе диагностициран с хронична миелоидна левкемия през 2003 година, но се възстанови и основа фондация, която набира средства за борба със заболяването. "Шокирани сме от тези новини, но когато е някой толкова млад, винаги става дори по-шокиращо", сподели за "Скай Спортс" Томас, цитиран от БГНЕС.

"Мислите ми са с него и семейството му. Знам точно къде ще бъде той сега, тук в Бирмингам имаме отлични познания в хематологията и лекарите са фантастични хора, така че той ще бъде в добри, сигурни ръце. Мисля, че болестта му е по-агресивна от моята, което значи, че трябва да се действа бързо и веднага да се премине към химиотерапия. Убеден съм, че момчетата ще се грижат за него и се надявам, скоро да се върне на терена", добави той. Съобщения на подкрепа тръгнаха към Петров след новината, а Томас заяви, че това е само от полза за лечението. "Това е като да си в тъмен тунел, опитвайки се да го преминеш, но започнеш ли да мислиш положително, тръгваш да търсиш и всички позитиви. Подкрепата, която аз получих, беше огромно повдигане за мен. В едни от най-тъмните моменти", каза още Томас.