Лекарят на националния отбор по футбол Михаил Илиев потвърди неприятните информации за капитана Стилиян Петров, който бе диагностициран с „тежка форма“ на левкeмия.

„За съжаление ми се обади Стилиян преди един час. Много е неприятно това, което той ми каза. Като истински капитан, той излиза с името си да съобщи. Нека да запазим малко спокойствие. Да не правим сензации. Смятам, че изследванията, които ще направи утре в Лондон ще дадат повече яснота“, коментира Мишо Илиев в ефира на Дарик радио.

„Аз лично се надявам, че това е в много ранен стадии. Ще дадем време на колегите. Да се надяваме, че всичко ще има един добър край. Нека да му пожелаем в този труден мач, да го спечели. Нека да не избързваме. Има изследвания и изследвания. Това е на първо четене. Неприятно е това, което ми сподели Стилиян. Нека няма спекулации.“

„Стилиян беше лаконичен, сериозен, без хленчене, без вайкане. Това е един добър знак, който ще му помогне. Нека да изчакаме. Има много варианти, възможности. Дълга история. Надявам се да имаме подробна информация скоро“, каза още той.