В пореден трансферен прозорец Милан се скъса да привлича играчи, като новите в състава на Масимилиано Алегри през зимата вече станаха цели 8 и не е сигурно дали няма да има още.

Само в последния ден от януарския пазар росонерите се подсилиха с още 4 нови състезатели и ще имат в състава си до края на сезон цели 35 футболисти.

Днес Милан първо взе Филип Просеник от Челси, след което нае под наем до края на сезона Съли Мунтари от градския съперник Интер.

Трансферите, които Адриано Галиани и компания направиха обаче изобщо не спряха. Последва привличането на 21-годишния бразилски нападател Лукас Роджа, който има и италиански паспорт, и ще играе на Сан Сиро до края на сезона.

Преди да финализира трансфера на Роджа, италианският гранд между другото взе и нигерийското крило Кингсли Умунегбу, който вече бе собственост на Милан в периода 2007-2011 година и има 1 мач за тима за Купата на Италия.

Припомняме, че в Милано през зимата вече бяха привлечени Макси Лопес и Джамел Месба, а също така бяха върнати и преотстъпените Родни Щрасер и Александър Меркел.