В момента Робин ван Перси е застраховката живот на Арсенал. С 18 гола в 21 мача холандецът е най-опасният нападател в Англия.

А как реагира отборът му на страхотната форма на голаджията? Много просто: привлича новия Ван Перси – в този случай синът на футболиста, Шакийл ван Перси.

Той е едва на 5 години, но клубът вече е впечатлен от качествата на Шакийл. Бащата Робин споделя: „Виждам много от мен самия в него. Арсенал няколко пъти го кани, но той харесва да бъде в сегашния си отбор. Той е много чувствителен, що се отнася до атмосферата в клуба. Точно както аз.“

Подобен трансфер на 5-годишния Шакийл би имал сериозна полза за „артилеристите“. Защото контрактът на баща му изтича през 2013 година, а „топчиите“ искат при всички положения за го подновят. Най-добрият агрумент за семейния човек ван Перси пък би бил синът му да бъде в същия клуб. Така трансферът на малкия Шакийл би бил инвестиция за бъдещето, а и за настоящето.

Подобна сделка вече не е нищо особено на Острова. През ноември Манчестър Юнайтед привлече 5-годишния Чарли Джаксън. Арсен Венгер пък е известен с трансферите си на деца, които след това превръща в световни звезди.

Вижте ВИДЕО с гол на малкия Шакийл, който играе заедно с баща си Робин ван Перси: