Наполи направи грешна стъпка при домакинството си на Болоня и двата отбора завършиха 1:1 в мач от 18-я кръг на Серия А. По този начин неаполитанци се отдалечиха от борещите се за титлата отбори.

Домакините можеха да поведат в резултата още в 10-та минута, но след удара на Хамшик, Жиле показа добър рефлекс и спаси.

Болоня поведе доста изненадващо в резултата в 14-та минута, когато Ди Вайо стреля опасно, но ударът му бе отразен от Де Санктис, след което топката в Пилцети, а той комбинира с Акуафреска, който прати топката във вратата на Наполи.

Последва натиск от страна на домакините, които се опитаха бързо да върнат полученото попадение, но с пропуски се отличиха Хамшик и Кавани.

През второто полувреме футболистите на Наполи продължиха да атакуват и да търсят изравнителното попадение, но Кавани, Пандев и Хамшик нямаха ден и направиха няколко много сериозни пропуски.

Наполи получи право да изпълни дузпа в 70-та минута, след като Перес игра с ръка в наказателното поле на Болоня. Наказателният удар бе реализиран от Кавани в 71-та минута.

До края на срещата футболистите на Наполи не успяха да стигнат до победно попадение, а в последните секунди на срещата се наложи Де Санктис да спасява опасен удар на Ди Вайо.

След това равенство Наполи се намира на шеста позиция във временното класиране с актив от 28 точки, но Рома, който е на седмо място е с 27 точки и мач по-малко. Болоня заема шестнадесето място с 19 точки.