Преди броени минути завърши последната Олимпийска квалификация по спортна гимпастика, на която българската звезда Йордан Йовчев се пребори с болки и години и спечели виза за Игрите в Лондон в лятото. С този си успех председателят на Българската федерация по спортна гимнастика постига уникалното постижение да е единственият в цялата история на този спорт мъж, участник на 6 поредни Олимпиади.

След като по-рано през деня Йовчев направи добър многобой, резултатът му бе достатъчен да пребори конкуренцията и да влезе в топ 30 и след края на изпълненията във втория поток, които завършиха по-малко от 10 минути преди полунощ.

Резултатите на Йордан Йовчев му отреждат място сред гимнастиците, които взимат квота за летните Олимпийски игри. Организаторите на квалификацията, която се проведе в Олимпийската О2 Арена пък официално ще обявят резултатите и носителите на визи за Игрите след специална среща, която ще започне поне 30 минути след полунощ. Чака се от тяхна страна и официалното потвърждение на квотата на Йордан Йовчев.