Отлично представяне направиха младите български състезатели на Европейския шампионат по Карате Шинкиокушин / Киокушин който се проведе в огромната зала "Сименс арена" в литовската столица Вилнюс. В този ден се състезаваха младежите и девойките в дисципините Ката и Кумите. Резултатите за страната ни са много добри - три златни и един сребърен медал на Кумите, както и купата за най-техничен при момчетата.

В леката категория до 55 кг при девойките двете български представителки Виолета Литовска и Александра Цветкова бяха безупречни по пътя към финала. Побеждавайки всичките си съпернички, те се изправиха в един български финал, в който Виолета показа явно превъзходство и спечели европейската титла, а Александра остана нейна подгласничка.

При младежите в леката категория до 55 кг. Богомил Тихолов премаза всичките си съперници с тежки нокаути и дублира европейската си титла от миналата година. Като допълнение към славата Богомил взе и купата за най-техничен състезател на състезанието. В по-горната категория до 60 кг Стефан Лотаров донесе третия златен медал за България. Единственото затруднение за Стефан бе противника му от Азербайджан с когото игра продължение във финалната среща.

Останалите български състезатели отпаднаха в квалификациите.

Състезанието бе изключително силно, в него взеха участие над 200 младежи и девойки от 25 държави, като всички бяха много-добре подготвени. В някои категории се играха по шест срещи до титлата. С оглед на това представянето на българския младежки отбор може да се определи като отлично.