Димитър Иванков стана шампион на Турция след истинска драма в последния кръг, в който неговият Бурсаспор победи с 2:1 у дома гранда Бешикташ, а в същото време лидерът Фенербахче се издъни на свой терен и не успя да победи Трабзонспор, правейки недостатъчното 1:1.



Иванков по традиция игра цял мач за скромния тим от Бурса, който никога досега не бе печелил титлата на страната. Най-големият успех на крокодилите до момента бе триумфът с Купата на Турция през 1986 година.



Зелено-белите си осигуриха успеха срещу Бешикташ още през първото полувреме с гол на Пабло Батая и автогол на Ибрахим Тороман. Тимът от Истанбул вкара почетно попадение в 88-ата минута чрез Югур Инсеман.

Така Бурсаспор изпревари с една точка в крайното класиране Фенербахче и освен титлата, си осигури и директно участие в груповата фаза на Шампионската лига.



Фенерите поведоха с гол на испанския национал Даниел Гуиса в 14-ата минута, а Трабзонспор, който не се бореше за нищо изравни в 23-ата.

До края на срещата водените от Кристоф Даум домакини сътвориха истинска обсада пред вратата на Трабзонспор, но бяха отчаяни от вратаря на гостите Онур Реджеп Кирвак, който спаси безброй изстрели към своята врата.



Димитър Иванков бе твърд титуляр за Бурсаспор през целия шампионски сезон и освен със стабилните намеси в рамките на вратата вкара 4 гола по пътя към титлата.

Иванков става шампион за пети път в своята кариера, след като до момента четири пъти бе триумфирал с екипа на Левски.



Освен Бурса, който ще играе директно в групите на Шампионската лига, право на участие в квалификациите на този турнир получи и вторият Фенербахче. Третият Галатасарай и четвъртият Бешикташ ще играят в Лига Европа, както и носителят на купата Трабзонспор, който победи във финала за трофея именно Фенербахче, когото препъна и за титлата.