Веселин Топалов е един от най-известните български спортисти. От 21 април до сега неговото име бе неизменно в информационния обмен, не само у нас, а по цял свят. Милиони следиха всеки негов ход в Мача за световната титла срещу Вишванатан Ананд по интернет от всяка една точка на планетата. За 20-на дни черно-бялата дъска в Централния военен клуб се оказа огромна реклама и за родината ни.

Как се чувства гросмайсторът от Русе се питат доста от любителите на шаха? Гонг се срещна с Топалов и той ни разкри: „Не съжалявам за това, че не успях да детронирам Ананд за световната титла. Бързо забравям загубите. Шахматното ми самочувствие въобще не е пострадало”.

Чуйте тук едно от най-искрените интервюта на Веселин Топалов - за заминаването през 1991 година за Саламанка като гастербайтер и турист, за Димитър Бербатов, за любовта и обмисляне на сватба с дългогодишната си испанска приятелка Катерина, за парите, за помощта си към нуждаещите се, за наградата „”Дядо Йоцо гледа”, за амбицията и начина на живот.

19-ят Световен шампион и №2 в световната ранглиста Веселин Топалов искрено пред Гонг . . .