Римската полиция предотврати няколко сериозни сблъсъка между запалянковци след напрегнатото градско дерби от 34-ия кръг на италианското футболно първенство, завършило с победа на Рома с 2:1 над Лацио.

Местната агенция АНСА информира, че трима привърженици на "небесносините" са приети в болница с прободни рани от нож, като един от тях е в критично състояние.

Служителите на реда са арестували четирима запалянковци на Рома след нападение над фенове на съперника пред стадион "Олимпико".

При друг инцидент жена и двете й деца успели да се измъкнат навреме от личния си автомобил, който избухнал в пламъци от хвърлени фойерверки.

Хулигани са нанесли материални щети на няколко автобуса и на спирки на градския транспорт.

Инцидент сe е получил и в тунела към съблекалните след мача, след като капитанът на Рома Франческо Тоти е показал жест с палеца надолу към скамейката на Лацио, който е на 16-о място и е застрашен от изпадане.

"Съжалявам за това, което стана след последния съдийски сигнал. Тоти е важен играч и трябва да се въздържа от определени жестове. Той заслужава да бъде наказан за 10 мача", коментира наставникът на Лацио Еди Рея.