Лондонският Арсенал потвърди официално, че белгийския защитник на тима Томас Вермаален не е счупил своя крак, както се смяташе първоначално.

Белгиецът бе заменен преди полувремето на снощния двубой с Астън Вила, като се предполагаше, че той не само ще пропусне мачовете с Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул, а и остатъка от сезона. След обстойните прегледи обаче се оказа, че 23-годишният бранител, който се намира в отлична форма, ще се завърне много скоро в игра. Той обаче пропуска със сигурност неделното дерби с шампиона Манчестър Юнайтед.

Арсенал получи още една добра новина. Едуардо няма да играе само в един мач за тима, тъй като неговия проблем в подколянното сухожилие не е сериозен, а Емануел Ебуе и Алекс Сонг ще са готови за неделя, след като се прибраха от Ангола. Венгер заяви за "Arsenal TV Online": "Няма фрактура на крака на Томас, но все още преценяваме мащаба на травмата. Има някакъв шанс, но според мен той няма да играе в неделя. Едуардо има миниатюрен проблем със сухожилието. Той ще бъде аут за седмица. Няма да играе срещу Юнайтед, но

е много вероятно да бъде налице за Челси. Ебуе и Сонг бяха с нас тази сутрин. Двамата са в добра форма. Уморена са, но в добра форма. Двамата ще играят в неделя. За съжаление, Абу Диаби няма да се върне за този уикенд, но срещу Челси ще играе".