Черно море отстрани Левски от турнира за купата на България, след като „моряците” постигнаха победа с 4:1. Срещата бе опорочена от съдийството на Станислав Ставров, който показа различен критерии при показването на картони, позволи играта да бъде накъсвана и отмени напълно редовен гол на „сините”.

Теренът на стадион „Тича” бе доста тежък, което бе предпоставка за сериозна борба между двата отбора.

Още в началото на мача напрежението на терена ескалира и в 13-та минута Рабех фаулира много грубо Герасим Заков, за което мароканецът заслужено получи директен червен картон от главния съдия Станислав Ставров. Заков бе принудително заменен от Тодор Колев.

Последва спречкване между футболистите на двата отбора, като Веселин Минев бе ударен от футболист на Черно море, но съдията остана безмълвен.

Левски първи можеше да поведе в резултата, след като в 26-та минута Седрик Бардон направи добър пробив и върна топката към Телкийски, който стреля, но ударът му бе блокиран от защитник на Черно море.

В ответната атака в 27-та минута Даниел Георгиев подаде добре към Тодор Колев, който овладя топката и стреля, но право в ръцете на Митрев.

Черно море поведе в резултата 29-та минута, когато Михаил Лазаров центрира в наказателното поле на Левски, където Даниел Георгиев бе оставен непокрит, след което той шутира, но топката рикошира във футболист на гостите и попадна в Георги Илиев, който отблизо я прати във вратата на Митрев.

Натискът на домакините продължи и в 35-та минута Бачев подаде добре към Даниел Георгиев, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Левски и стреля, но слабо и право в ръцете на Митрев.

Жоазиньо бе фаулиран грубо в 39-та минута, а съдията се забави с решението си, след което топката попадна в Тасевски, който удари с ръка Бачев, а съдията Ставров в същото време реши да свири фаула срещу бразилския футболист на Левски.

В 39-та минута Жоазиньо центрира в наказателното поле на Черно море, където Пиргов не се намеси убедително, след което Тасевски чукна топката към Миланов и той я прати в горния десен ъгъл на вратата на домакините.

Три минути по-късно в 42-та минута Телкийски центрира от корнер в наказателното поле на Черно море, където Домакинов и Пиргов се сблъскаха и защитникът си отбеляза автогол, който съдията Ставров отмени неоснователно. Футболистите на Левски бурно оспорваха смешното съдийско решение, а резервата Христо Йовов получи заслужен директен червен картон от Станислав Ставров.

В 44-та минута Жоазиньо се пребори с Домакинов и стреля покрай вратата на Пиргов в аут, съдията отново видя фаул в полза на домакините.

Черно море стигна до втори гол в мача в 45-та минута, когато Даниел Георгиев с премерен удар от границата на наказателното поле на Левски прати топката във вратата на Митрев.

След последния съдийски сигнал на Ставров за първото полувреме Георги Иванов – Гонзо влезе в спор с арбитъра и бе изгонен. Спортно-техническият директор на „сините” изгледа второто полувреме от тунела на стадион „Тича”.

В началото на второто полувреме Георги Илиев центрира от корнер в наказателното поле на Левски в 49-та минута, където Митрев не се намеси убедително и Лазаров стреля с глава, но в аут.

„Моряците” отбеляза трети гол в 50-та минута, когато Бачев центрира в наказателното поле на Левски, където Георги Илиев бе оставен непокрит и той прати топката в мрежата на Митрев.

В 88-та минута Танко Дяков шутира от около 23 метра, след което топката срещна главата на Милиев и се озова във вратата на Митрев за крайното 4:1.

След тази победа Черно море се класира за четвъртфиналите на турнира за купата на България, а Левски отпадна.