Във Франция Тиери Анри може би в момента е сред най-обичаните футболисти… но по света настроенията към него са коренно различни. Нападателят класира страната си за Световните финали в ЮАР догодина, след като на два пъти игра с ръка преди да подаде с крак към Уилям Гала, за да може последният да вкара за 1:1 във вратата на Ейре и да прати „петлите” на Мондиал 2010.

Самият Анри призна в деня след двубоя, че наистина е играл с ръка, но дори и да не го беше направил, множеството телевизионни повторения и снимки показват съвсем ясно нарушението.

Липсата на чест и достойнство в отиграването на Анри моментално впечатли световната футболна общественост, както и феновете на играта. В английското издание „Daily Mail” бе публикувана серия от колажи на футболни запалянковци, които изразяват разочарованието им от несправедливото порязване на отбора, воден от Джовани Трапатони.

Феновете предлагат на Анри различни варианти да смени професията на футболист с някоя, в която може да използва отличните си възможности с ръце. Вижте предложенията на запалянковците – ТУК.